HISTORIKK
Marion Rosen
Rosenmetoden har fått sitt navn etter Marion Rosen. Hun ble født i Tyskland i 1914 og døde i sitt hjem i California i 2012 i en alder av 97 år. Rosenmetoden er basert på hennes erfaringer fra en lang karriere som fysioterapeut og på hennes innsikter om menneskekroppen.

Utviklingen av Rosenmetoden
På 1930-tallet begynte Marion Rosen sin bane som kroppsterapeut ved å gå i lære til en gruppe terapeuter i München. Terapeutene kombinerte ulike former for kroppsbehandlinger i forbindelse med timer i psykoanalyse, som ble ledet av en kollega til C. G. Jung. Denne kombinasjonen førte til at behandlingstiden i psykoanalysen ble betydelig forkortet.

I begynnelsen av annen verdenskrig måtte Rosen forlate Tyskland på grunn av sin jødiske herkomst. Hun tilbrakte først en tid i Sverige før hun kom til USA i 1940, der hun slo seg ned i California. Marion Rosen utdannet seg til fysioterapeut og etablerte sin praksis i Berkeley.

Da hun etter hvert tok i bruk sine kunnskaper fra læretiden i München, opplevde hun at pasientene hennes kunne komme i kontakt med fortrengte følelser fra vanskelige hendelser i livet. Når de ble seg bevisst den følelsesmessige årsaken til sine fysiske plager, forsvant plagene for ikke å komme tilbake. Marion Rosen utviklet også Rosenbevegelser; pass med bevegelser for en mykere og friere kropp.

I 1970-årene begynte Marion Rosen å undervise andre i sin metode, som fikk navnet Rosenmetoden, først i California der the Rosen Institute ble grunnlagt, og senere ved andre skoler rundt om i verden.

Rosencenter, Kjøpsmannsgata 10, 7013 Trondheim | Telefon: (+47) 92 60 85 11 | post@barbrosvenssonlundin.no

Copyright 2020 by Barbro Svensson Lundin   Login